Terapi på svenska i Lyon

Espace Gestalt Lyon, i Croix-Rousse (Lyon 4:e), erbjuder psykoterapi och parterapi på svenska. Par, vuxna och tonåringar är välkomna att kontakta mig.

Gestaltterapi är nog den mest kända formen av humanistisk psykoterapi idag och är användbar för många olika problem. Du kan till exempel bli hjälpt med stress, ångest, depression, låg självkänsla och svårigheter i intima relationer. Jag välkomnar klienter med olika nationaliteter, tro och sexualitet.

Jag erbjuder guidning i meditation och samtal om andlighet.

VEM ÄR JAG?

Jag har jobbat som gestaltterapeut i privat regi sedan 2008. Jag har själv en mix av kulturer, har dubbelt medborgarskap, men är mest fransk. Är influerad av Zen, fenomenologi och det andliga och existentiella perspektivet i våra liv.

Några milstolpar på min väg:

  • 2003: Utbildning som lärare i klassik indisk yoga
  • 2008: Master i Science in Gestalt Psychoterapy, University of Derby
  • 2011: European Certificate of Psychotherapy
  • 2016-18: Avancerad utbildning i Gestalt gruppterapi
  • 2019: Utbildning i Emotion-focused couple therapy, ICEEFT

Internationella föreningar som jag är medlem i:

TERAPISTIL

Jag utövar gestaltterapi med dess existentiella, upplevelsestyrda och experimentella aspekter. Jag tittar på personen som kommer till terapin, hela hennes livssituation och vilken rörelse i livet som manifesteras i henne. Jag hjälper personen att mer tydligt se hennes livssituation och favoritstrategier. Jag stöttar och utmanar, när det behövs, för att uppnå mer medvetenhet, ansvar och helhet.

TERAPIPROCESSEN

Vanligtvis ser vi redan vid första sessionen om vi vill satsa och engagera oss i ett terapiarbete tillsammans eller inte. Sen tittar vi på den faktiska eller önskade förändringen som klienten önskar och utgår från den. Under sessionerna möter terapeuten och klinten/klienterna varandra och arbetar ihop. Processen har en början (lära känna varandra och få förtroende), ett mitt (komma till kärnan av saker, potential till att få upp känsliga punkter på vägen mot nya erfarenheter) och ett slut (beslut om att sluta eller ta en paus).

PRISER

65 euros per timme (individuell terapi) – 90 euros för 75 minuter (parterapi). Möjlighet till reducerat pris för behövande. Alla missade eller avbokade möten mindre än 24 timmar innan utsatt tid (48 timmar innan för par) måste klienten betala för.